Parviaiset Jyväskylässä 2008

Kokousväki ryhmäkuvassa
Sukutapahtuman 7.-8.6.2008 osanottajat ryhmäkuvassa.
Kuvaa voi tilata Mikko Parviaiselta: puh. 044 077 7487, mikko.juhani.parviainen(at)kuopio.fi
Kuvaajat: Janne Seppälä ja Mauno Parviainen.

Hyvät Parviaiset!

Alkukesän kauniina viikonloppuna 7.-8. kesäkuuta kokoonnuimme Parviaisten suvun yhteiseen tapaamiseen sekä seuran viralliseen  kokoukseen Jyväskylään. Kokouspaikkana oli entisen Sulkulan kartanon pailakka sijaitseva Jyväskylän kristillinen opisto. Sulkulan kartano on merkittävällä tavalla osa Parviaisten historiaa kauppaneuvosten Johan Parviaisen ja Hanna Parviaisen ansiosta. He ovat vaikuttaneet hyvin merkittävällä tavalla Jyväskylän seudun kehitykseen. He ovat siten myös osa näkyvää Jyväskylän seudun historiaa. Saimme kuulla juhlassa ja muissa tilaisuuteen liittyvissä tapaamisissa erittäin mielenkiintoisia esityksiä näistä Parviaisen suvun vaiheista ja tapahtumista.

Kävimme tutustumassa myös kauniiseen ja Säynätsaloon sekä Muuratsaloon. Saaren ja sen lähisaarten nykyisen yhdyskunnan historia alkaa oikeastaan siitä, kun Johan Parviainen osti saaren ja perusti sinne sahan, jotka laajeni Parviaisen tehtaaksi. Näin sai alkunsa merkittävä tehdasyhdyskunta, jonka ansiosta alunpitäen lähes autiosta saaresta kehittyi ja kasvoi itsenäiseksi Säynätsalon kunta, joka nykyisin kuuluu Jyväskylään. Saaren jopa maailmakuulu arkkitehtuuri osaltaan liittyy mm. Alvar Aaltoon. Merkittävällä tavalla myös Parviaisilla rakennuttajina ja lahjoittajina sekä heidän  arkkitehtituttavuuksillaan oli vaikutusta siihen, että näitä merkittäviä kohteita nyt on Säynätsalossa.

Kaunista keskisuomalaista tyyntä järvimaisemaa saimme ihailla lauantai-illan viihtyisällä laivaristeilyllä Päijänteellä nauttien samalla pöydän runsaista antimista. Parhaimmat kiitokset kaikille tilaisuuden järjestäjille, erityisesti Leena Hänniselle, kaikille juhlan ja päivien esiintyjille. Lehtemme sekä näiden kuviemme välityksellä voimme välittää teille osan tästä hienosta sukumme historiasta ja sukutapaamisesta.

Teuvo Parviainen
Sukuseuran esimies

Sukukokouksen kuvat: Mauno Parviainen, Janne Seppälä ja Anne Weltner


Kokouksen sihteeri ja puheenjohtaja
Sukuseuran esimies Teuvo Parviainen avasi seuran virallisen kokouksen, sihteerinä toimi Lea Parviainen ja puheenjohtajana Pentti Tolvanen.

Kokousyleisöä
Kokousyleisöä.

Kokousyleisöä
Kokousyleisöä.

Kokousyleisöä
Eturivissä vasemmalta Teuvo Parviainen, Anne Weltner, Jukka Parviainen, Teija Salmela, rehtori Seppo Aaltonen ja museonjohtaja Heli-Maija Voutilainen.

Seppo Aaltonen
Rehtori Seppo Aaltosen puhe kertoi Sulkulan kartanon ja Hanna Parviaisen tarinan.

Heli-Maija Voutilainen
Keski-Suomen museonjohtaja Heli-Maija Voutilainen.

PiCCantes-kuoro
PiCCante-kuoro johtajanaan Jukka Parviainen.

Sulkulan pihapiirissä
Sulkulan kristillisen opiston eläkkeellä oleva opettaja Leila Nurminen (edessä vasemmalla) esitteli juhlaväelle Sulkulan kartanon pihaa.

Sulkulan pihapiirissä
Kokousväki tutustumassa Sulkulan pihapiiriin.

Sulkulan pihapiirissä
Sulkulan pihapiiriin tutustumista.

Kuvanäyttely
Esillä oli valokuvia edellisistä sukukokouksista.

Lelunäyttely
Parviaisten vanhojen lelujen näyttelyn oli koonnut Pirkko Siltanen.

Merja Dahlman
Merja Dahlman vastasi näyttelyn järjestämisestä.

Ulla Kakkisen työt
Ulla Kakkisen käsityöt olivat ihailtavina näyttelyssä, kuten myös monien muiden taiteilijoiden upeat työt.

Myyntipöytä
Parviaisen sukujuhlan myyntipöydän äärellä Sulkulan opistolla vasemmalla Maria Parviainen, oikealla Aini Koskinen ja keskellä tanssitaiteilija Sinikka Gripenberg. (Kuva Jouni Pänkäläinen)

Suometar-laiva
Suometar-laiva.

Tervetuloa risteilylle
Teuvo Parviainen toivotti vieraat tervetulleiksi Päijänne-risteilylle Suometar-laivalla.

Sinikka Gripenberg
Tanssitaiteilija Sinikka Gripenberg esitti ”Puun tarinan”.

Jari Parviainen
Jari Parviainen esiintyi ensimmäistä kertaa omalle suvulle. Esiintyminen huipentui ”Jo Karjalan kunnailla” -yhteislauluun. Mukana säestämässä hanuristiveli Kari Parviainen.

Arpajaiset
Ulpu Valkama järjesti arpajaiset laivalla onnettarinaan Annika Tiippana ja Helena Pirinen.

Risteilyväkeä
Risteilyllä mukana olivat seuran kunniapuheenjohtaja Olli Parviainen (vas.), Seppo Parviainen, Hanna Parviainen, Seppo P:n vaimo, sekä Kaisu ja Jouko Tuhkanen.

Pertti Parviainen ja Katja Parviainen
Kuvassa etualalla Pertti Parviainen ja Katja Parviainen.

Sankarihaudalla
Teuvo P. ja Leena H. laskivat sukuseuran kukkavihkon sankarihaudoille Säynätsalon kirkolla.

Kirkkokahvit
Messussa kanttorina toimi Leila Savolainen (Nilsiän Parviaisia, vuoden urkuri 2006). Kirkkokahvit nautimme Säynätsalon seurakuntatalolla.

Risto Krogerus ja Leena Hänninen
Kirkkoherra Risto Krogerus piti saarnan Säynätsalon kirkossa sekä esitteli kirkkoa. Seurakuntatalolla hän sai Leena Hänniseltä muistoksi pesukintaan.

Päivö Parviainen ja Leena Hänninen
Päivö Parviainen ja Leena Hänninen Säynätsalon seurakuntasalissa. Päivö Parviaiselle ojennettiin ”kiitosruusuna” Sirkka Leppäsen tekemä pesukinnas. Päivö Parviainen täytti kesäkuussa 96 vuotta.

Kiertoajelulla
Kiertoajelulla Säynätsalossa Parviaisten tehdasyhdyskunnan ja Alvar Aallon maisemissa. Asiantuntevina oppaina toimivat Matti Rautjoki ja Kauno Lehtomäki.